fredag 30 juli 2010

Provgjutning

Här provgjuter jag för fulla muggar!
Små betongfigurer gjutna i silikonformar ska bli delar av större fågelbad och annat. Jag har tagit hela tvättstugan i besittning och mannen tror att jag är galen, men vad gör väl det??? Hoppas att det blir bra nu bara, jag lovar att visa resultatet om ett par dagar om jag lyckas som jag har tänkt mig!
Kram!

tisdag 27 juli 2010

Nu tänker jag så att det knakar....

Jag har under en tid funderat över att utöka mitt lilla företag "Aaron & Me", nu säljer jag ju "bara" grafiska illustrationer och kort men jag skulle vilja sälja flera av mina saker...kanske utöka mitt betonggjuteri och försöka sälja i butiker (vilket jag ju gör med mina illustrationer utöver nätbutiken)...kanske sälja min systers jättefina virkade "djur" i glada färger i webbshoppen? Kanske satsa mer på kort i butiker? Hmmm, ja, vem vet? Det enda jag vet är att man måste våga satsa något för att vinna något, och i detta läge har jag nog ingenting att förlora, så varför inte????
Måste bara fundera ut en plan först....

Dessa tavlor tillsammans med många fler kan du köpa i min webbbutik, klicka på apan högst upp till höger för att komma till shoppen!

måndag 26 juli 2010

Nya badrumsskåp

Idag har jag varit på IKEA och inhandlat nya skåp till ett av våra badrum och ovan ser ni resultatet. Jag har helt enkelt köpt överskåp till kök med luckorna "Applåd". Dessa har jag sedan skruvat ihop (med hjälp av pappa) samt satt ben på. Ovanpå ligger ett hyllplan i stavlimmad ek som jag köpt på Rusta.

Förutom att jag tycker att det blev jättefint och jättebra med massor av förvaring så är jag väldigt nöjd med att skåpen täcker en vägg av vårat "inte-alls-så-fina-kakel" som jag rent av avskyr! Men eftersom badrummet var helt nyrenoverat av de som bodde i huset innan oss när vi flyttade in så kommer nog detta kakel få hänga med ett tag.....

Men jag misströstar inte över kakel, nu har jag ju så fina skåp! TACK PAPPA för hjälpen, du är bäst!

KRAM!

lördag 24 juli 2010

potträning


Denna eviga potträning gör mig galen!!!!

-"Mamma, jag lovar att säga till dig när jag är kissnödig."
-"Bra!"
-"Mamma, jag är kissnödig!" Följs alltid av kisstrilar ned för båda benen.

Hur gör man för att få ett barn att förstå att man ska säga till innan det blir PANIK!?!?

Tips mottages gärna!

Ny klocka

Idag tänkte jag visa er ett fynd som jag har kommit över, nämligen en kombinerad väggklocka och timer! Jag är nelnöjd och den hänger just nu i vårt kök, på lagom höjd för korta mig, så att jag når att vrida på timern.När jag kom hem och satt i ett batteri hörde jag dock att klockan tickar alldeles för högt, jag har nämligen svårt för klockor som tickar högt, på något vis upplever jag det som stressande, så kanske blir det så att batteriet åker ut och bara timern används....klockan är ju lika fin i alla fall!
Kostar den bara 100 kr så är det ju helt ok, eller hur???

Ha en bra kväll allesammans!
Kram!

onsdag 21 juli 2010

Hej igen!

Så här långt har det väl aldrig gått mellan inläggen förrut men jag kommer tillbaka!
Jag är just nu i stugan i Vimmerby och njuter av en välbehövd semester! Här är det lata dagar som gäller - med mycket bad och sol. Vi har hunnit med att besöka grannstaden Västervik flera gånger och vi har både varit i Katthult och Bullerbyn, till Aarons stora glädje! Att få komma hem till Emil och Lasse & Bosse var fantastiskt. Att de inte var där, utan i skolan, som Aaron sa, var väl mindre roligt...

Nu ska jag gå ner till sjön och ta mig ett morgondopp!
Vi ses, stor kram!

torsdag 15 juli 2010

Hemma hos oss just nu...

....ser det ut så här. Fotot är taget idag på morgonen. Jag älskar den öppna planlösningen mellan kök/vardagsrum/matplats/hall. När vi flyttade in rev vi alla väggar mellan vardagsrum, kök, hall och matrum och då blev huset öppet och ljust!

Ha nu en riktigt bra dag allihop! Hos oss lyser solen som vanligt och det lovas +29 grader och sol. Jag funderar på att dra mig mot Plantagen där de har 50% rea, man kanske kan göra sig några fynd?

Kram!

onsdag 14 juli 2010

Ingen bra början....

Just nu blir inte inläggen så täta, i denna sommarvärme finns det så mycket annat att göra och dagarna flyger bara iväg utan att man hinner sätta på datorn!

Idag hade jag och Aaron inte någon bra början på dagen...Aaron kom upp kl 07.30 och ville ha saft efter att ha sovit i ett rum som fullkommligt kokar av solhetta. Visst tänkte jag och gav honom dricka. Han drack och lade sig på soffan och somna om...för att vakna 15 minuter senare och fullkomligt kräkas ner hela soffan!!!!!!!!!!!!!!! Vad kom det ifrån??????????????????? Efter dusch och sanering somnade han igen i 15 minuter för att vara pigg som en lärka, ropa efter smörgås, juice, flingor, kakor, bullar, mat och jag vet i tusan allt. Efter 2 glas vatten, 3 skålar cornflakes och 2 mackor (nej jag skojar inte!!!!) var han precis som vanligt! Skumt! Först befarades magsjuka, nu tror jag mer på någon form av värmeslag. Gud vet vad, men jag hoppas verkligen inte att vi andra i familjen blir drabbade!
Tänkte i alla fall visa er några bilder på några av sakerna jag inhandlade i helgen. Så nu ser vår soffhörna ut så här!
Två kuddar från Nyblom & Kollén, en silverfärgad groda från Pias botaniska och en annan kudde i marin stil av okänt märke.
Ha nu en bra sommarkväll allihop!
Kram!

söndag 11 juli 2010

ÄNTLIGEN SEMESTER!!!!!

Mina första semesterdagar har jag spenderat i stugan i Vimmerby. Helt fantastiskt underbart har det varit. +33 grader varmt, strålande sol, +25 grader i sjövattnet, grillning, godis och shoppingrunda på lördag förmiddag innan solen blev aldeles för varm och längtan efter ett bad blev för stor!!! Sämre kan man ha det, eller hur?!?!?

Tillbaka i Lindö sitter mannen och ser på VM-finalen i fotboll medan jag kollar bloggvärlden.

Mina shoppingfynd kommer jag att visa här på bloggen snart.....
Är det förresten någon som kan tipsa om bra inredningsaffärer fulla med New England?

Kram!

onsdag 7 juli 2010

Snart....

Snart är det semester, bara två dagar kvar att arbeta innan jag kan luta mig tillbaka och njuta av en lång ledighet tillsammans med min lilla familj som jag älskar mer än allt annat.
Idag tog vi en kvällstripp till den fina staden Söderköping, tittade på båtarna som seglade på Göta kanal, åt glass och bara strosade runt. Det är riktig sommar! Jag älskar att inte ha hela semestern planerad utan vakna på morgonen och fråga mig själv: Vad vill jag göra idag?
Så här i semestertider bjuder jag på den här riktigt somriga bilden i New England-stil. Jag önskar att hela vårt hem var inrett i denna stil blandad med lite vitt och lantligt...den combon är den finaste, tycker jag!

Kram och god natt!

måndag 5 juli 2010

...och så var den färdig!

Idag har jag sytt om mina gamla jeans till en kjol och jag blev riktigt nöjd med resultatet! Längst ner på kjolen sydde jag dit en vit spets och så klippte jag till sprunnet lite rundat ibak för att göra kjolen lite finare. (När man gör en egen kjol av jeans är det nästan oundvikligt att det inte blir ett sprunn, och då kan man ju göra något fint av det!)
Nu ska jag gå till Lindöfjärden och titta på båtar med Aaron!

Kram!

söndag 4 juli 2010

Jeanskjol

Som många av er vet älskar jag jeans och demin i alla former. Alltid lika snyggt och användbart! Just nu sitter jag och spånar på att göra en kort jeanskjol av ett par gamla dieseljeans som jag ALDRIG använder. Tänkte också på om man skulle kunna sy dit lite spets-detaljer för att göra den lite mer "fin", eller vad man ska kalla det....fortsättning följer på det projektet och bilder utlovas!

Nu laddar jag för sista jobbveckan innan sommarsemestern....önskar att jag hade semester nu!!! Men en vecka går snabbt och jag har ytterligare en härlig helg i Vimmerby att se fram emot!

KRAM och god natt!

lördag 3 juli 2010

I´m back!

Nu är jag tillbaka från en helt underbar vecka på Mallorca! Strålande fint väder (vilket ni också har haft ju!), varmt i havet och ett fantastiskt hotell, SunWing Resort i Alcudia. Det är andra gången vi bor på det hotellet och det är verkligen ett ställe jag kan rekomendera att åka till om man har barn. Om man INTE har det kanske man ska välja ett annat ställe, som kanske upplevs lite lugnare...Jag och Aaron på väg ut på äventyr!

Men på något vis är det skönt att vara hemma igen, borta bra men hemma bäst, inte sant? Jag har haft tid att spåna på en herrans massa projekt så nu är hela huvudet fullt av idéer! Det där med att ha en liten bok att skriva ner allt i kanske inte är så dumt, trots allt?

Imorgon väntar en dagstripp till svärföräldrarna i Vimmerby, det ska bli skönt att komma ut till lugnet vid stugan! Det kan behövas som uppladdning inför sista jobbveckan innan en välbehövlig sommarsemester! Efter nästa vecka ska jag vara ledig i 4,5 veckor och då ska jag sätta några av mina nypåkomna idéer i verket!

Ha en riktigt bra lördagskväll nu allihop, jag har saknar er!!!!!!!!!!!

KRAM!!!