måndag 30 augusti 2010

Lack of time....

Just nu känns det inte som om jag har tid till någonting vilket gör mig lite smått stressad!

I helgen fyller min lille kille 3 år, (jag kan inte fatta att han blivit så stor!) och här hemma pågår kalasförberedelser för fullt! Handla presenter, beställa tårta, logistik med långväga gäster och en massa annat som ska klaffa, för jag vill ju att hans födesedag ska bli SÅ BRA DET BARA GÅR! Där emellan ska jag iväg två dagar på jobb!

Stanna världen, jag måste få lugn och ro! Var tod den där härliga semesterkänslan vägen egentligen??? Den hade jag tänkt bära med mig långt in på hösten!

Stor kram från en just nu stressad mamma!

onsdag 25 augusti 2010

På begäran

På begäran från Aarons faster lägger jag här upp lite foton på den lilla pajasen. Vi bor inte i samma stad så vi kan inte ses så ofta som vi önskar, men här kommer i alla fall lite nytagna bilder!

Han har börjat gilla att göra grimaser, undrar nästan om det verkligen är han!?!?

Fiska är kul!


I väntan på att få besöka Emil i Katthult var glädjen på topp!


Aaron älskar att vara i stugan i Vimmerby, eller i "mitt andra hus" som han själv kallar det!

Äntligen....

....låg den där i brevlådan och väntade på mig....IKEAKATALOGEN! Jippi! En sådan här regnig dag då jag också känner mig rejält hängig och förkyld passar det perfekt som kvällsläsning!

Nu har jag badat Aaron och målat mitt "vitrinskåp" (eller snarare den trälåda och det fönster som tillsammans ska bli ett vitrinskåp) för sista gången, hoppas jag. Så vad kan passa bättre än att lägga sig i soffan och njuta med en kopp honungsvatten och nya IKEAkatalogen?

See you!

KRAM!

söndag 22 augusti 2010

Aarons nya skor

Nu till hösten behöver Aaron nya skor, nya springskor, som Aaron själv säger. Jag har letat och letat och letat men inte hittat några som har varit bra. Antingen för tjocka, för tunna, för somriga eller för fula. Uppgiven gick jag härom dagen in på Diedrichmann (eller hur nu den där tyska skokedjan stavas), har aldrig hittat någonting där innan så mina förhoppningar var låga. Men där stod de!
169 kr betalade jag för dessa coola små basketkängor! Ett riktigt kap, tycker jag! (Han behöver nog dock ett par streetskor/gympaskor som är lägre också, men detta var i alla fall en RIKTIGT bra början!) På insidan av skon finns en dragkedja så de behöver aldrig snöras upp och knytas för att tas av och på, vilket är bra för en liten 3-årig kille som bara vill få på sig skorna och springa ut.
Han är så stolt över sina nya skor och det gör ju mammahjärtat riktigt lyckligt!
Nu sticker jag till Helsingfors några dagar på jobb, men jag återkommer när jag är på hemmaplan igen!

KRAM!

torsdag 19 augusti 2010

Höstfavoriter?

De här svarta gummistövlarna från Esprit skulle jag kunna tänka mig i höst. De skulle vara perfekta på upptäcksfärder med Aaron, skogspromenader, vattenpölshoppning och promenader när det regnar.Jag ska nog ta och klicka hem dem på Esprits hemsida ikväll!

Kram på er alla!
Nu ser vi fram emot en fantastisk FREDAG eller hur????

onsdag 18 augusti 2010

Mitt senaste påhitt!

Jag har länge funderat på att bygga ett eget "vitrinskåp" där ett gammalt fönster ska fungera som dörr...problemet har varit just fönstret som har varit väldigt svårt att få tag på...antingen har de varit för stora eller för små eller trasiga eller något annat fel på. Men så igår såg jag en annons på Blocket! Mitt fönster! Jag kastade mig i bilen och köpte det på momangen för ynka 100 kr! Dock fanns inga glas, men det ska farbror Glasmästaren få måttanpassa och sätta dit.

Så i helgen vet jag vad jag gör, målar och snickrar! Åh, det ska bli SÅ spännande att se om det går att få ihop det så som det ser ut i mitt huvud! Skåpet ska vara liggande och fönstret/luckan ska öppnas uppåt!

Bilder utlovas när det är färdigt!

KRAM!

måndag 16 augusti 2010

Beslutsångest...

Idag gick jag med raska steg till Lagerhaus för att köpa tyget jag skrev om i förra inlägget (skäms på mig att det var så länge sedan sist!) och när jag kom dit hade de fått in fler tyger, bland annat det här:Bilden säger inte mycket men det heter Wonderland och är helt fantastisk fint med träd med fina höstlöv, rådjur, kaniner och fåglar i fina burar, tillsammans med massa annat fint. Jag blev kär och beslutsångesten kom krypandes som vanligt när jag ska välja...
Det slutade med att jag köpte båda för att ta hem och känna efter vilket som känns bäst....men jag kan inte bestämma mig....att det ska vara så svårt!

Ja, ja, det blir i alla fall inget gardinsömnad ikväll i alla fall, det är nog bäst att jag sover på det och känner efter imorgon bitti!

Kramar!

torsdag 12 augusti 2010

Staden

Den här kudden som heter "Staden" finns just nu att köpa på Lagerhaus för endast 129 kr. De har även tyg med samma mönster som går att köpa i en förpackning (en förpackning innehåller en "tygbit" som är 300x150cm) för 300 kr.
Jag är riktigt sugen på att köpa både kudden och tyget. Av tyget skulle jag sy nya gardiner till vardagsrum/kök. Hmm, jag får nog fundera lite för det kliar verkligen i fingrarna efter detta fräscha hösttyg!

Är det förresten någon som kan bistå med mönster på hissgardin????

KRAM!!!

onsdag 11 augusti 2010

En liten fågel


Idag hittade jag den här lilla rostiga fågeln på en pinne i en lokal blomaffär. Kostade bara 69 kr så jag slog till direkt! Nu har den fått flytta in i en kruka med prydnadsgräs hemma hos oss och jag hoppas att den trivs!
Jag gilla det här rostiga, det kommer att bli så fint i höst, tillsammans med naturens fina höstfärger...det är nästan att jag längtar liiiiiite till hösten nu, men jag ska inte glömma bort att njuta av de fina augustidagarna, förvisst är det fantastiskt fint ute nu?

Kram!

söndag 8 augusti 2010

Vår entré

Idag har jag hunnit med mycket. Medan mannen bytte den sista panelen på garaget (därav den skymtande stegen och omålad panel) har jag fixat och donat med blommor till framsidan. Flera av de blommor som vi haft på vår terass på baksidan fick flytta till framsidan, där gör de mer nytta nu när jobb och dagis snart drar igång med full rulle! Bakom det vita ribbstaketet gömmer vi soptunnorna, för de är ju något nödvändigt ont som är fula och luktar illa (oftast)!
Jag hittatde jättestora och fina Bollkryss på en lokal blomsterhandel också och de sålde skönheterna billigt, 2 st för 149 kr! Jag valde en vinröd färg för att de är så fina på hösten, och så passar de fint till vårt gula hus också.

Nu har också min fina "Welcome-skylt" fått en bra plats, jag har flyttat runt den både ute och inne, men här passar den riktigt bra tycker jag!

Imorgon kommer hantverkaren och tittar på om min dröm om takkupor kan bli verklighet, så håll tummarna!!!! Dess värre har de redan gett besked om att det alltid blir DYRT att växla av takstolar, men jag lever på hoppet tills imorgon eftermiddag, man vet ju aldrig, menar jag....

STOR KRAM!

Inspiration

Idag bjuder jag på de här inspirationsbilderna från tyska Car Moebel.

De har så fantastiska saker och jag har visat bilder tidigare, jag skulle kunna slå ihjäl MÅNGA timmar med att bara sitta och drömma framför deras bilder.
Ett köksbord som detta skulle jag verkligen kunna tänka mig.
Den här skänken skulle jag vilja ha i min ateljé, som jag inte har...

Så här skulle det kunna se ut i ateljén, skulle vara helt ok för min del ;-)

Jag har fått en idé om att bygga ett skåp av gamla fönster....men det verkar väldigt svårt att få tag på just gamla slitna englasfönster...är det någon av er som har några över så får ni gärna höra av er!

Idag väntar bullbak, solen lyser med sin frånvaro och det finns inte så mycket man kan göra ute då!

Ha en riktigt bra söndag, allihop!

KRAM!

onsdag 4 augusti 2010

Takkupor

Jag drömmer om att bygga en genomgående takkupa på vårt hus och i höst kanske det kan bli verklighet! Vi har funderat och letat inspiration under hela våren och sommaren och nu tror vi att vi vet hur vi vill ha det. OM det går så vill vi utnyttja hela kattvindens bredd så att allrummet på övervåningen blir så stort och rymligt som möjligt...
Något i den här stilen skulle jag gilla....för drömma kan man ju alltid, sen får vi se hur långt vi kommer....

Stor kram till er alla!

söndag 1 augusti 2010

Så här blev det!

Nu har mina fågelbad i betong torkat så pass mycket att jag kunde ställa ut dem i trädgården. Det kommer nog dröja några dygn till innan de är riktigt torra och så där fint ljusgrå. Vissa ingjutna fjärilar och hjärtan har visst dragit åt sig extra mycket vatten så de är genomblöta, men de torkar de också...I de små ljushållarna som jag har gjutit in kan man byta värmeljus när dessa är nedbrunna, vilket gör att man på kvällarna kan tända ljus och se dem spegla sig i vattenbadet, för när det är mörkt kommer ju inga fåglar och badar i alla fall! Just denna variant kan man alltså ha som kombinerat fågelbad och ljushållare! Bra va?Ha en bra söndag allihopa!
KRAM!