söndag 29 maj 2011

Mors Dag

Idag firar jag min tredje mors dag men den första som tvåbarnsmamma. Jag hade tänkt att önska mig en rejäl sovmorgon och att maken skulle städa sitt badrumsskåp för just nu kan man hitta allt mellan himmel och jord där. Men jag behövde inte önska mig någonting, jag fick ett presentkort på en favoritaffär av mina söner (jag antar att de fått lite hjälp av deras pappa).

Vad var bäst? Badrumsskåpet kan nog funka ett tag till och sovmorgon kan jag ta om sisodär 15 år när grabbarna blivit stora....så presentkortet blir bäst! Pappan i familjen känner mig! Imorgon ska jag nog shoppa mig något riktigt fint!

KRAM!

onsdag 25 maj 2011

Vände sig!

Idag, efter några dagars kämpande, vände sig Felix från rygg till mage!

Det var jag inte riktigt med på, men oj vad glad jag blev för jag satt brevid och verkligen tittade på hur han kämpade och till slut klarade det!

You go boy! Mammas lille kille!

Korten är tagna idag, försökte fånga ett av många léenden med mobilen,men det var lättare sagt än gjort!


Kram!

tisdag 24 maj 2011

Amerikanska däckstolar



Nu har vi satt ner foten vad gäller möblemang till vår nya uteplats. Det får bli två vita amerikanska däckstolar och maken ska åka och köpa dem redan idag!!!! I´m in heaven! Jag har velat ha sådana i flera år, de är SÅ fina tycker jag! Och eftersom jag har en förkärlek till inredning i New England-stil och American beachhouse så passar de ju alldeles utmärkt hemma hos oss!

Här är det förövrigt en riktigt regnig dag idag så det får bli en dag inomhus, kanske ska klippa sönder den där gardinen och göra några kuddar?!?!

KRAM!

måndag 23 maj 2011

Duken BLEV en kudde!

Ja, duken fick stryka på foten och förvandlas till en kudde! Helt ok resultat om ni frågar mig!

Nu ska gardinen också få sig en omgång men först ska jag hämta Aaron på dagis (lite av gardinen har i ärlighetens namn redan använts, ögglorna att hänga upp den i fick bli knytband på kudden).

Over and out!

Återanvändning?

Vågar jag klippa sönder en gardin och en löpare och göra kuddar av dem istället??? Det är frågan...det kliar i fingrarna att pyssla och varken duken eller gardinen tycker jag passar i storlek hemma hos oss...vad tvekar jag på egentligen, återanvändning är väl det man ska ägna sig åt numer?(Ursäkta dåliga bilder, tagna med mobilen som verkar vara helkajko!)

Trädäcket


Nu återstår bara LIIIITE innan trädäcket runt vår friggebod är klart. Mannen har jobbat som en tok i helgen för att det ska bli klart och nu fattas som sagt bara några "plankor" innan det är klart att inredas! Vi satsar på att det ska vara klart till nästa helg!

Det kommer att bli ca 35 kvm stort och vi har tänkt ha någon form av solstolar där men jag tvekar lite....skulle nog hellre ha ett bord med stolar så att vi verkligen utnyttjar det, för det kommer att bli den bästa platsen i trädgården, enligt mig alltså! Vi har en jättefin vit grupp och ett stort vitt parasol som jag skulle vilja flytta dit, men mannen insisterar på att det ska vara solstolar och lite mer "relax". Vi får se. Den här bilden inspirerar ju dock till väldigt mycket relax, eller hur??? Jag tror stolen kommer från IKEA...Ja,vi får väl se var vi landar, men kul ska det bli att sätta tänderna i "inredningen", hur vi än bestämmer att göra!

Har någon av er förresten något riktigt bra knep hur man övertalar sin man att få måla sina barpallar i ek vita så får ni gärna höra av er! Jag vill ha dem vita men inte min andra hälft, han vill ha kvar dem i ek....hur vinner man kampen??? Ska kanske åka och köpa färg idag, då finns det ju ingen återvändå, eller???

KRAM!

torsdag 19 maj 2011

Rabatt och en lycklig pojke

Nu är vi klara med rabatten på framsidan! Jag och Aaron placerade ut stenar efter att han kommit hem från dagis idag och så här blev resultatet. Nu ser det lite mer välkomnande ut och inte så stelt som vi tidigare har upplevt det.För övrigt är det Förskolans dag idag och Aaron har varit på sin första "egna" utflykt med matsäck. En stor sak för en liten pojke som vaknade 05.30 imorse och var SÅ förväntansfull! Han skulle duscha(!) på morgonen och klä på sig fina kläder och sin keps, sen skulle vi tillsammans omsorgsfullt packa ner hans matsäck i hans nyinköpta ryggsäck. Han var SÅ lycklig så jag var bara tvungen att föreviga det hela med ett foto, så här är han, vår egen "lilla" stora kille!!!




Kram!

onsdag 18 maj 2011

Update

Idag har jag lyckats vara lite effektiv.
Jag har:
-Varit social på öppna förskolan
-Spraymålat 3 korgar vita
-Gjort färdigt rabatten på framsidan, jag grävde och lade kantsten tillsammans med Aaron och Matti grävde i jord och planterade. Imorgon väntar utplacering av stenar, vilket är min uppgift. (bilder kommer när ALLT är klart!)
-Letat efter glassbilen tillsammans med Aaron och hitta den - LYCKA för en liten pojke!
-Powerwalkat i 1 timme

Bra dag helt enkelt! Nu ska jag kasta mig i soffan med en kopp honungsvatten, känner att jag börjar få ont i halsen, inte alls bra! Måste kurera mig!!!!!!!

KRAM!

tisdag 17 maj 2011

Föräldraledig

Man har en vanföreställning omatt man ska hinna med så mycket när man är hemma hela dagarna och är föräldraledig...dag ut och dag in är man ledig och kan göra lite vad man vill. Men just det, det är verkligen en vanföreställning för tiden bara rusar iväg mellan ammningar, blöjbyten och promenader. Jag ska inte klaga, jag njuter av mina dagar men ibland undrar man var timmarna tar vägen...känns som att jag vill göra så mycket men jag hinner int riktigt med.

Imorgon ska jag i alla fall hinna med lite umgänge på öppna förskolan OCH måla några korgar vita. När Aaron kommer hem från dagis ska vi gräva rabatt (tur att jag har en bra liten hjälpreda som älskar att gräva!)

I vecka SKA jag också hinna med:
-Göra dopinbjudningar
-Göra fint i min pionrabatt
-Rensa upp vår altan som mer ser ut som ett slagfält
-Hälsa på på mitt gamla jobb

Ja, vi får väl se hur det går!
Nu ska jag i alla fall ta vara på några timmar genom att gå och lägga mig och SOVA. Sömn är ju just nu en bristvara i mitt liv!

måndag 16 maj 2011

Stanna tiden!

Det är så underbart vackert ute just nu så jag skulle bara vilja stanna tiden en stund och njuta, njuta, njuta!!!! Alla blommor som slår ut och alla härliga dofter gör mig så lycklig! Tänk om naturen alltid kunde vara så här vacker...

Efter att jag hämtat Aaron på dagis idag åkte vi ut till mina föräldrar på landet och letade stenar som ska ligga som dekoration i rabatten vi ska anlägga på framsidan. Då passade jag även på att klippa lite syrener som vi tog med hem. Nu står de här hemma och sprider sommardoft och jag njuter! Ha en bra kväll allihop, det ska jag ha! När pojkarna har somnat ska jag nog smygbörja med den nya rabatten...

söndag 15 maj 2011

Underbara helg!

Helgen har varit fantastisk!


Aaron är frisk och vi har haft besök av makens bror med familj. ALLTID lika kul att träffa dem och Aaron älskar att leka med barnen som faktiskt är hans kusiner fasst inga blodsband finns.


Bästa Steffi hjälpte mig med Felix mest hela tiden, tack, tack, tack!!!!

Idag hann vi med att åka till plantskolan och köpa lite nya växter till framsidan som nu ska få sig en liten "make-over light" med lite nya växter och ny fin brevlåda. Bilder kommer på resultatet. Tänk om man hade en riktigt stor trädgård så att man kunde förverkliga alla sina trädgårdsdrömmar, vore det inte fantastiskt? Men jag nöjer mig med våra 1000 kvm, för det går ju att förverkliga drömmar på dem också, eller hur?

Hoppas på att veckan ska bli lika bra som helgen! Nu vill jag bara komma in i mina rutiner igen! Hela förra veckan var satt ur spel!
KRAM!

torsdag 12 maj 2011

Aldrig som man tänkt sig

Ja, att saker och ting sällan blir som man tänkt sig vet väl de flesta. En sådan vecka, där ingenting blev som jag trodde har jag just nu...



Aaron har varit riktigt sjuk, bara velat ligga ner, orkar inte gå, inte sitta, inte skratta, inte äta eller dricka, inte leka. Bara ligga ner eller sitta ute i en stol på altanen och bara tittat rakt ut i intet. Kräkts på nätterna. Mamma o pappa jätteoroliga för vår älskade kille, undrat vad som står på, undrat vad som varit fel...sedan i lördags har det varit så...idag slutade det med ett besök på barnakuten med besked om någon konstig magbakterie...stackars, stackars liten kille...men ikväll verkar han må bättre och aldrig har jag väl blivit gladare av att höra honom säga:


-Mamma, jag är hungrig. När han sa det trodde jag att jag hörde fel! Och efter LITE mat skrattade han, lekte, åkte till återvinningen med pappa och blev till och med lite arg på oss vid ett tillfälle när vi inte riktigt tyckte som han....vår kille verkar vara tillbaka! Hoppas, hoppas! Det är aldrig roligt när våra små mår dåligt!


Tänkte visa er ett armband som jag gärna ser sitter på min handled i sommar. Det kostar 299 kr och kommer från SNÖ of Sweden. SÅ himla fint, eller hur?

Nu ska jag sova, man vet ju som sagt aldrig hur ens natt kommer att bli...


KRAM!

måndag 9 maj 2011

New England

Så här på våren och sommaren blir jag alltid lika sugen att inreda HELA huset i New England-stil. Det känns så somrigt och fräscht på något sätt. Annars är jag inte så där jätteförtjust i marinblått men just när vädret är på topp och man bara vill bli påmind om havet och vågorna mest hela tiden så är det ju fantastiskt!På Ellos.se hittade jag den här härliga bilden, vill ha allting! Kanske man ska slå till på de här påslakanen som faktiskt bara kostar 169 kr/set, inte alls så farligt, tycker jag!
Ha en riktigt bra kväll!

KRAM!

fredag 6 maj 2011

Bröder

Syns det att vi är stöpta i samma form? Kan ni se att vi är bröder?På väg ut på äventyr imorse...fina, fina killar...

torsdag 5 maj 2011

Min dag

Häromdagen skrev jag att jag skulle försöka hitta en korg att ha Felix leksaker i. Jag ville ha en vit korg men så kom jag på att vi hade två rottingfärgade korgar i förådet som bara stod och skräpade så istället för att köpa en ny så åkte jag till Clas Ohlson och köpte vit sprayfärg och idag så sprayade jag dem vita och de blev som nya! Dock räckte inte en burk färg riktigt så jag måste tillbaka och köpa en till för att färgen riktigt ska täcka. Så nu står de här under skänken i hallen och ser fina ut!Idag var också två kompisar här och fikade och vi mumsade på den här supergoda knäckpajen med daim.En riktigt bra dag, alltså!

Hoppas att din också varit lika bra!

KRAM!

tisdag 3 maj 2011

Ny lampa

I förrgår kväll skulle jag tända fönsterlampan vid tv-hörnan men det sa bara SMÄLL och halva huset slocknade samtidigt som lampan blev helt svart och började lukta bränt! Lampan åkte i soppen direkt, och inte mig emot, då fick jag ju tillfälle att köpa en ny, köpgalen som man är!Denna hittade jag på Clas Ohlsson av alla ställen på jorden. Kostade 249 kr och kom med två olika skärmar, denna som är av vitt linnetyg och en med ett beige linnetyg. Så nu pryder den vårt fönster ut mot gatan!
Usch och fy vilket väder det varit idag (som ni kanske ser på bilderna), regn och snö om vartannat, hoppas verkligen att solen och de sköna plusgraderna kommer tillbaka imorgon!

Kram!

måndag 2 maj 2011

Bikini

Jag såg att Geri Halliway (en av de gamla Spice Girls-tjejerna) har lanserat en bikinikollektion för klädkedjan Next. Den här skulle sitta finfint på mig i sommar (måste bara promenera bort 5 graviditetskilon först...?!?! och så måste jag ha en mindre bh, jag har inte riktigt blivit utrustad på samma sätt som hon, om man säger så!). Åh, jag tycker att den är så fin, den gula färgen och de vita prickarna...riktigt somrig!
Nu ska jag röja upp i huset och sedan åka in till stan för att se om jag kan hitta en korg att ha Felix leksaker i.



Kram!

söndag 1 maj 2011

Nytt till grabbarna

Idag tog jag en sväng till ett av stan´s köpcentrum och där hittade jag en massa fina kläder till grabbarna. På Kappahl tycker jag att det finns så fina saker till barn, de har så glada färger på sina kläder och det gillar jag!

Felix fick tre nya body´s och två matchande byxor och strumpor i limegrönt och blått, jag har redan provat och han blev SÅ fin!



Aaron fick nya jeans och tre nya t-shirts, en lite "coolare" med ett surftryck på, den gillar han skarpt!
Själv fick jag ett vitt linne från Lindex, men det visar jag en annan dag.
Ha en bra kväll allihopa!

Over and out!